Uppdrag

Omstoppade och tapetserade

möbeluppdrag

Omstoppade och tapetserade möbeluppdrag

Uppdragen spänner från omklädning av en 3-sitssoffa i läder till stoppningsarbete och omklädning av en traditionell fåtölj med sitsresårer. Vi klär även båtdynor, bilsitsar och tillverkar nya designmöbler. Vi syr unika textil- och läderprodukter för hemmet och tillverkar gardiner, kuddar och lösa överdrag med mera.


Vid traditionella stoppningsarbeten använder vi oss av olika naturmaterial, så som hästtagel, linnevävar, hampasadelgjord, bomullsväv och lingarn. Dessa material användes i äldre möbler i Sverige från 1600-talet till 1900-talets början, innan industrialismen fick sitt stora genombrott.

I industriella möbler i dag används oftast skumplast i olika kvalitet och känsla. Vi har stor erfarenhet av att använda oss av rätta sammansättningar av olika kvalitet för bästa hållbarhet och sittkomfort.

Traditionell tapetsering

Traditionell Möbeltapetsering

Avancerad tapetserarteknik som har utvecklats genom århundraden.


Tekniken användes och utvecklades först i Europa ungefär på 1500-talet. Från Europa kom tekniken till Sverige och användes sedan i hela Norden för att skapa nya former på möbler med naturmaterial.

Varje stygn på stoppningen är i dag – som under århundraden, handsydd. Formen skapas fram som en skulptör gör – med händer.

 

Traditionell möbeltapetsering är den mest tidskrävande tekniken inom tapetserarhantverket, och med denna teknik skapas de mest slitstarka möbler.


Vid traditionell tapetsering används bland annat:

- linnevävar

- hampasadelgjord

- hästtagel

- kokosfibrer

- bomullsvävar

och ull


Ett handknutet resårhus och traditionell stoppning på en sits, håller sin form i minst 50 år i daglig användning. Sitsen blir allt skönare att sitta på desto mer man sitter.

 

Att tapetsera en gammal stol eller soffa är minsann en bra investering för Dig, som är miljömedveten. Möbel som tillverkas av våra erfarna hantverkare utbildade i Tapetseraryrket, är hållbara och ergonomiskt rätt utformade.


Vi på Artesan Studio Stockholm arbetar med ett stort engagemang och kärlek emot gamla och nya möbel.

Tapetserare använder avancerad tapetserarteknik som har utveklats genom århundraden, traditionell tapetsering

En handformad stoppning med naturmaterial på en fåtöljsits.
Resårer knyts på en ryggstöd enligt traditionell tapetserarteknik.
Möbeltapetsering I Artesan Studio Stockholm

Artesan Studio Stockholm

Design och MöbeltapetseringCopyright © All Rights Reserved 2022